Perioada în care ne aflăm nu este foarte prietenoasă în ceea ce privește vacanța de vară, dar eu am să-ți spun un secret: poți să-ți faci cea mai frumoasă vacanță la munte, vara, fără să ai nevoie de foarte mulți bani și fără stresul aglomerației.
Eu așa am făcut weekendul ce tocmai a trecut. Pentru că îmi doream foarte mult să mă relaxez, să ies din casă, să mă bucur de aer curat, dar să nu stau stresată că m-aș putea infecta cu coronavirus. Așadar, am petrecut un weekend izolată la munte 🙂
Nu am să vă spun unde am mers pentru că aș vrea să rămână locul meu sigur pentru vacanță la munte și pentru deconectare, dar am să scriu despre stări și am să las câteva poze.
Însă, sunt sigură că veți găsi și voi un loc al vostru unde să puteți merge într-o vacanță sigură, proaspătă, în mijlocul naturii.
Cum îți faci o vacanță la munte, vara?
Să pui la cale o escapadă la munte, într-un weekend de vară, nu este complicat. Trebuie doar să știi foarte bine unde vrei să mergi și să te pregătești cu cele necesare.
Eu am mers cu cortul pentru trei zile (vineri – duminică), așa că mi-am făcut o listă cu toate lucrurile de care am nevoie pe parcursul celor trei zile: începând cu haine, produse de igienă, pastile, până la mâncare.
Ce haine mi-am pus în bagaj pentru trei zile la munte, cu cortul, departe de civilizație
Nu trebuie să pleci cu un troller de haine după tine, ci să ai strictul necesar, dar și ceva în plus (de siguranță).
Spun „de siguranță” pentru că poate ți se întâmplă să cazi în apă și să vrei să te schimbi imediat.
Așadar, uite ce mi-am pus eu în bagaj:
- Patru tricouri;
- Două bluze cu mânecă lungă;
- Două perechi de pantaloni mai groși;
- O pereche de pantaloni de yoga (pentru a mă putea mișca liber și confortabil);
- Pantaloni de fâș subțiri (se trag peste orice pereche de pantaloni ai avea la tine, în caz de ploaie);
- O geacă de toamnă – iarnă (seara este frig);
- O pelerină de ploaie;
- Un hanorac;
- O pereche de adidași care trec de gleznă.
Din bagaj nu a putut lipsi o carte, evident, dar nici produsele de igienă personală. Acestea nu sunt multe, dar am să enumăr câteva dintre ele, cele mai de bază:
- Șervețele umede dezinfectante;
- Săpun;
- Dezinfectant;
- Balsam de buze și o cremă ușoară pentru mâini;
- O perie de păr;
- Șervețele uscate;
- Periuță și pastă de dinți;
- Un prosop mic de bumbac.
Am luat și câteva medicamente cu mine, dar nu le-am folosit (din fericire):
- Paracetamol;
- Coldrex;
- Vitaminele zilnice;
- Plasturi;
- Și altele pentru diverse afecțiuni sau momente neplăcute.
Despre mâncare nu am să vorbesc pentru că fiecare mănâncă ce dorește. Doar să aveți grijă ca mâncarea să nu se strice repede sau, dacă vorbim despre grătar, să o gătiți de cum ajungeți. Dacă nu se poate așa de repede, să aveți un recipient cu gheață în care să o păstrați în siguranță.
Deconectare și relaxare în pustie
Am scris „în pustie” pentru că fix așa a fost. Am auzit doar liniștea naturii. Am ascultat doar susurul apei, cântecul păsărilor și m-am bucurat de soare.
Trei zile am fost înconjurată de natură și de liniște. Și eu și prietenul meu ne-am lăsat telefoanele în mașină. Eu l-am scos pe al meu să fac câteva poze, apoi l-am pus la loc pentru a mă bucura pe deplin de ceea ce îmi oferă weekendul.
Au fost trei zile de liniște, de soare blând și relaxare. Trei zile fără semnal și fără urmă de internet. Trei zile în care am avut vreme să-mi ascult gândurile, să-mi adun obiectivele și să fac o radiografie a interiorului meu. Trei zile în care am purtat conversații lungi cu mine, pe un morman de pietre, lângă susurul apei.
Am avut parte de un weekend la munte în care creierul meu s-a relaxat, corpul meu a primit liniște și natură, iar starea mea s-a îmbunătățit vizibil.
Mi-am ascultat respirația: m-am ascultat inspirând și expirând și am simțit cum corpul mi se umple cu aer curat. Mi-am ascultat interiorul cum se relaxează și se liniștește.
Pot spune că weekendul acesta la munte a fost un plus de terapie pe lângă ședința din săptămâna respectivă. Și odată cu această escapadă în natură mi-am dat seama că am evoluat în ceea ce privește modul în care mă relaxez.
Înainte de terapie nu aș fi știut cum să gestionez starea de calm. Mi-aș fi făcut griji pentru lucrurile care se întâmplă la muncă și eu nu știu de ele, mi-aș fi făcut griji pentru ce se întâmplă acasă și eu nu știu. Mi-aș fi făcut girji pentru toate lucrurile la care nu aveam acces imediat.
Sunt acestea niște griji justificate? Nu. Doar că eu am învățat asta după multe luni de terapie și mi-am permis acum să trăiesc o liniște completă, timp de trei zile.
Așadar, dacă vreți o vacanță la munte vara aceasta, în siguranță, fără să cheltuiți foarte mulți bani, vă recomand să vă alegeți cu grijă un loc de mers cu cortul și să vă relaxați.
Dacă nu vedeți utilă o pauză de acest gen, vă recomand și articolul meu despre nevoia de echilibru în viață și 9 hobby-uri care ar putea să vă ajute.
Rămâne să ne citim 🙂
Bonus: Am să vă las și ceva de ascultat cât veți citi articolul. Sau poate că veți asculta doar pentru a vă relaxa.