Revelion 2020 la mare | De ce am ales marea pentru noaptea dintre ani?

Înainte de pandemie postam pe Instagram #366dayschallange: poze relevante fiecărei zile din an. Well, de când #stamacasa, nu am mai avut cum să adun stări de pe străduțe sau clădiri care să-mi bucure privirea. Ori vreun apus în care să mă pierd cu gândul. Așa că voi posta din fotografiile realizate la mare pe 1 ianuarie 2020. Și cu ocazia aceasta vă și povestesc aici de ce am ales eu marea de revelion, când poate unii aleg restaurante la munte sau clasica întâlnire cu familia. 

mare-revelion-2020
01.01.2020

Ce înseamnă pentru mine să merg la mare?

Pentru mine marea reprezintă locul în care mă încarc cu adevărat. Nu este vorba despre plajă, bronzat sau bumți bumți din difuzoare ori terase. Este despre răsăritul soarelui printre valuri, indiferent de anotimp. 

Este despre apusul soarelui care parcă trage cortina și te lasă în liniștea gândurilor tale. 

Despre sunetul valurilor cu o putere extraordinară asupra stării mele de spirit: pur și simplu curăță stresul, alungă oboseala fizică și psihică, și are efect calmant. Este despre nisipul care cântă diferit în funcție de când pășești pe el. 

Marea pentru mine înseamnă locul în care mă pot conecta cu mine și gândurile mele, pot trage aer în piept adânc ca mai apoi să expir tot ce mă macină, iar valurile mă ajută foarte tare: vin la mal pentru a-mi lua cugetul care mă încarcă, apoi pleacă cu el spre orizont și îl aruncă într-un Triunghi al Bermudelor care colectează indispoziția, anxietatea, panicile mai mici sau mari. 

De ce am ales marea pentru Revelionul 2020?

Din toamna anului 2019 merg la terapie, unde mi-am setat și obiective. Iar unul dintre ele este să mă întorc la mine, cea care se află cu adevărat undeva într-un colț al interiorului meu. Astfel, am simțit nevoia ca începutul meu de an să fie despre încărcare și conexiune puternică cu mine. 

Pare un clișeu, o rezoluție tipică pe care o așezi pe un to do list pentru 2020, pe care știi că nu îl vei respecta niciodată. Însă pentru mine este necesar să-mi respect obiectivele personale și să mă reconstruiesc, să mă regăsesc și să mă îmbunătățesc cu grijă, cu calm și răbdare. Așa că am ales marea pentru încărcare. 

mare-revelion-2020
01.01.2020

Inițial am crezut că a fost o decizie de moment, pentru că nu ne stabilisem niciun plan de Revelion, iar alegerea mea a venit ca un boost de nebunie și energie (am plecat chiar în seara de 31 decembrie, imediat ce iubitul a terminat jobul). Ceva vreme mai târziu mi-am dat seama că am plecat spre locul de care aveam nevoie atunci. 

Deși noaptea dintre ani am petrecut-o pe străzile Constanței, iar sarmalele de Revelion au fost două meniuri de la McDonald’s, prima zi din an ne-am petrecut-o pe plajă. Doar noi cu gândurile noastre, animați de valuri, de un soare călduț, de scrâșnitul pietricelelor și al scoicilor sub bocanci. 

mare-revelion-2020
01.01.2020

Fiecare dintre noi a apucat-o într-o altă direcție și a plecat la pas alături de gândurile lui. Eu mi-am luat gândurile și planurile de braț și am colindat plaja cu bocancii prin apă. Mi-am analizat anul ce tocmai trecuse și mi-am setat în suflet obiectivele pentru anul 2020. Nu m-am gândit la nimic profesional, ci doar la omul din mine, la trăirile mele și la transformările din viața personală. 

mare-revelion-2020
01.01.2020

Nu m-am certat, ci mi-am mulțumit pentru răbdarea pe care am avut-o cu mine. Mi-am mulțumit pentru cât de puternică sunt și pentru acele lucruri pe care le văd bune în mine. Am purtat un întreg dialog cu mine și nu mi-am reproșat nimic, însă mi-am atras atenția cu blândețe pentru unele aspecte. 

La final mi-am adunat toate stările negative pitulate prin suflet, toate gândurile ascunse în cotloanele creierului și le-am aruncat cu blândețe spre valuri – care le-au purtat atât de departe încât nu le-am mai putut vedea și nu le-am mai putut simți. 

mare-revelion-2020
01.01.2020

Unde am stat

Mi-am dorit o cameră care să fie lângă plajă, la malul mării. Pentru că îmi place ca atunci când merg la mare să mă culc și să mă trezesc cu valurile mării în minte. Nu am căutat prea mult și am găsit MAV Boutique Villa.

Un locșor minunat care mi-a amplificat starea de bine generată de mare. Foarte cosy și primitor, iar oamenii foarte calzi. Unde mai pui că au și o pisică ce te întâmpină când deschizi ușa locației. 

Pentru mine a fost primul final de an în care m-am aflat în altă parte decât acasă la noi, la ai mei sa la ai lui. Prin urmare, a contat foarte mult starea de spirit. Poate a fost noroc, poate am plecat eu setată să mă simt bine… poate marea mă încarcă încă de când mă gândesc la ea… cine știe… 

mare-revelion-2020
01.01.2020

Te încurajez să mergi la mare

Poți încerca să dai o fugă la mare în orice anotimp, dar mai ales când plaja este goală. Vei simți starea de liniște pe care am descris-o eu la începutul acestui articol și poate vei vedea și tu cât de prietenoasă este marea și cât de intimă poate fi atunci când ai nevoie de ea. Un adevărat prieten pe care te poți baza oricând. 

mare-revelion-2020
01.01.2020