Aniversare de 60 de ani pentru MINI în British Racing Green

Este foarte posibil ca scrisul meu despre automobile să fie ruginit. Nu am mai făcut asta de aproape un an, chiar dacă urmăresc site-urile auto și citesc zilnic despre noutăți.

Am decis ca în articolele de pe blogul meu să mă axez pe calitate și, pentru că este spațiul meu virtual, să expun poveștile pe patru roți așa cum îmi place mie. Adică să mă îndepărtez de stilul jurnalistic și pur și simplu să discutăm împreună.

Pentru că am avut o săptămână plină la birou și simțeam nevoia de ceva relaxare, iată-mă vineri noaptea citind despre automobile. Nu știu despre voi, dar pentru mine este una dintre modalitățile de relaxare.

MINI „60 Years Edition: model aniversar în British Racing Green

Și am dat peste știrea aceasta, cum că MINI a lansat un model nou aniversar. Eu nu sunt mare fană MINI pentru că nu-mi plac mașinile micuțe, dar am văzut pozele cu acest model și m-a cucerit verdele în care este vopsită. Pentru că pe mine mă cam cucerește orice verde… Puțin cam superficial, nu-i așa?

Well, care este povestea cu MINI, 60 de ani de aniversare și buburuza aceasta verde care mie mi se pare delicioasă?

În primul rând, MINI aniversează 60 de ani de când este activă pe piața de automobile. Adică, după un mic research, aflăm că în 1959 a fost scos din fabrică primul model. În 2019, MINI lansează o delicioșenie de automobil, vopsit într-un verde British Racing Green.

Ceea ce îl face să fie interesant este ce se află, de fapt, în spatele acestui nou model MINI Cooper S Hatch: povestea. Acest mic detaliu mi-a atras și mie atenția, de aceea am decis să scriu despre el.

MINI Cooper S Hatch este o alăturare a două elemente importante de luat în calcul atunci când construiești un automobil: valorile și tradiția brandului și capacitatea de a face față momentului în care este lansat. Prin urmare, modelul aniversar este prezentat ca o combinație perfectă între cele două.

mini-cooper-s-hatch
Sursa: https://www.autoexpress.co.uk

Acest MINI Cooper S Hatch este menit să încânte iubitorii de frumos în număr limitat pentru că povestea sa nu va fi transmisă în masă, ci doar către 500 de pasionați.

Trecând peste ideea de a marca 60 de ani de existență în business printr-un model nou lansat în 24 iulie 2019, MINI lansează 60 de invitații către 60 de posesori de MINI. Câte un model pentru fiecare an.

Recunosc că aici mi s-a făcut puțin pielea de găină pentru că să aduci în fabrică 60 de oameni pasionați de acest automobil pentru aniversarea de 60 de ani este o mișcare emoționantă. Mai ales că fiecare posesor aduce odată cu automobilul și o poveste personală – car related – pe care s-o împărtășească cu ceilalți iubitori de MINI.

Organizatorii i-au strâns pe cei 60 de îndrăgostiți de MINI în unitatea centrală de asamblare MINI din Oxford (Plant Oxford), apoi vor merge împreună către Întâlnirea Internațională Mini ce are loc în Bristol. Aceasta din urmă este o întâlnire anuală pentru cei pasionați de bijuteriile brandului MINI.

Ce înseamnă MINI Cooper S Hatch?

Eu spun mereu că fiecare automobil poartă o poveste, chiar dacă nu-mi plac toate. Și îmi pare că MINI Cooper S Hatch apare pentru a demonstra încă o dată că se poate și frumos și practic.

MINI nu-i o mașină uriașă, cu care să te aventurezi într-o excursie cu 2 copii și o tonă de bagaje. Cred că e clar că MINI nu-i o mașină de familie și povestea ei este despre distracție, despre tinerețe și utilitate – nu ai cum să ai un MINI și să nu găsești un loc de parcare (legal, subliniez legal).

MINI „60 Years Edition” înseamnă trei uși sau 5 uși – iată că ideea de practic este împinsă, dar tot nu mi-aș cumpăra un MINI în 5 uși ca mașină de familie. Momentan familia mea înseamnă eu și el, și bagajele sunt multe chiar și pentru doi oameni. Dacă ar mai intra și un copil în calcul, probabil aș avea nevoie de ataș sau ceva.

mini-cooper-s-hatch
Sursa: www.autoexpress.co.uk

MINI „60 Years Edition” mai înseamnă și un interior maro cu verde: banchete maro cu ușoare cusături verzi pe margini, benzi subțiri și verzi ce au rol de ornamente care să anime interiorul MINI.

Interiorul lui MINI „60 Years Edition” este o extensie a mesajului pe care dorește brandul să-l transmită odată cu această aniversare: nu trebuie să-ți placă MINI extraordinar de mult ca să recunoști că este vorba despre eleganță și utilitate.

Ceea ce vreau să spun este că pasionații MINI vor găsi întotdeauna frumosul și utilul în modelele mărcii, dar dacă ești unul sau una ca mine, ești mai greu de convins. Și, uite, eu am fost convinsă cu modelul acesta aniversar.

Nu mi-aș cumpăra un MINI niciodată, dar pot admira și pot afirma că au mixat inteligent ideea de eleganță cu ideea de utilitate.

Sursa Foto: https://www.autoexpress.co.uk/

%d bloggers like this: