10 aprilie 2020: Am documentat o săptămână de pandemie acasă

10 aprilie 2020: gânduri în urma unei săptămâni de pandemie pe care o documentez. Multe nu ar fi de spus pentru că viața într-un apartament în vreme de izolare nu-i cine știe ce, dar cred că până se va termina starea de urgență, ar trebui să #stamacasa și să le facem loc celor din prima linie să-și facă treaba. 

Zilele trecute am realizat un frumos infografic pentru a-mi fi mai ușor să respect programul propus pentru fiecare zi. Respectarea programului poate să semene puțin cu „a da milităria jos din pod”, însă este un mod foarte bun de a rămâne ok cu gândurile și cu starea ta. 

Hai să vedem, la final de săptămână ce am reușit să respect și ce nu 🙂

Trezitul de dimineață

Eu mi-am propus să mă trezesc între 07:00 și 07:30. Nu a funcționat. M-am trezit în jur de 08:30 în fiecare dimineață. Sper că începând cu săptămâna viitoare va merge așa cum îmi doresc.

Sport de dimineață

Nu mi-a ieșit pentru că nu m-am trezit la timp, prin urmare nici dușul de după sport nu este de luat în calcul. Sad story 🙁

Breakfast & Coffee

Am luat micul dejun doar în zilele în care iubitul meu a lucrat de acasă. În celelalte zile, a fost doar coffee până la ora prânzului.

breakfast-coffee

Job time

Aici nu am avut probleme. Reușesc cumva să mă organizez mai bine la job decât în viața personală, tocmai de aceea jurnalul acesta mă forțează puțin să mă ordonez și în afara jobului, pentru că este nevoie de un echilibru între cele două.

Și dacă la job sunt organizată și îmi respect taskurile, ar trebui să fac asta și în viața personală. Dar hei, urechile mele parcă nu aud :))

Prânzul

Prânzul și cele 10 minute de sport de la pranz au fost respectate în fiecare zi. Pentru că nu mai am activitatea de mers către birou și întors de la birou, corpul meu simte nevoia să facă mișcare, așadar cele 10-15 minute de activitate fizică de la prânz sunt cerute zilnic de corpul meu.

De când lucrez de acasă nu mă mai doare spatele atât de mult și fac mai multă mișcare (sper doar să încep ușor ușor să o includ și pe cea de dimineață).

Cina

Cina a fost și ea respectată cât de cât ok, dar nu mereu. Am mai sărit peste cină în unele zile. Și am mers direct la…

Shower time

Care de fapt a fost o combinație între citit în cadă, relaxare și shower time. Ceea ce m-a făcut să mă simt grozav la final de zi și să am un somn mai bun.

citit-cada

Concluzii după o săptămână de jurnal de pandemie

Îmi ies cât de cât bine punctele de după ora 10:00, în timp ce lucrurile pe care îmi doresc să le fac dimineața se mișcă mai greu. Cred că mă aflu încă în perioada în care corpul și creierul meu se obișnuiesc cu ideea că nu prea ies din casă.

Să sperăm că următoarea săptămână va fi mai bună și voi veni cu update-uri mai interesante.

Până atunci vă las o poză cu cartierul surprins într-o seară, în drum spre magazin (pentru că da, am ieșit din casă o singură dată săptămâna aceasta – cu mască, mănuși și declarație).

cartier-militari-carmenzanfir-pandemie

Rămâne să ne citim! 🙂

P. S. Pozele pe care nu le indic a fi făcute de mine, sunt de pe Pinterest.