Concursul de Eleganță Sinaia 2019: povești spuse de automobile

Că sunt pasionată de automobile și de lumea mașinilor nu mai este o surpriză pentru nimeni (din cei care mă cunosc foarte bine). Așadar, cum puteam să ratez Concursul de Eleganță Sinaia 2019?

Show-ul auto a avut loc pe 29 iunie, iar locația aleasă a fost Castelul Peleș.

București – Sinaia: 5 ore. De ce? 🙁

Ne-am urcat în mașină (eu și iubitul meu) și am pornit către Sinaia. Trecând peste faptul că am făcut 5 ore din București până în Sinaia, drumul nu a fost atât de presărat cu nervi și smuls păr din cap pentru că am ales să nu facem din ziua respectivă catastrofa pe care o vedeam în trafic. Norocul nostru a fost că Waze ne-a trimis pe o rută ocolitoare de care chiar aveam nevoie în momentul acela.

O străduță de țară, îngustă cât pentru o mașină, abruptă încât ne-am întrebat cum circulă mașinile acolo iarna pentru că era derdelușul ideal. Apoi am ajuns într-un fel de poieniță cu multă răcoare și liniște cât cuprinde.

Pe aici ne-a dus Waze către Sinaia

După ce ne-am luat porția de natură și limpezire a gândurilor pentru că nu puteam rata așa ceva pentru nimic în lume, ne-am urcat în mașină și am pornit-o către destinația noastră principală: Concursul de Eleganță Sinaia 2019.

Între timp ai mei îmi dau de veste că vin și ei spre noi, împreună cu părinții iubitului meu. Așadar, poți spune că show-ul de la Sinaia a fost un soi de reuniune de familie :).

Poveștile încep de la intrarea în curtea Castelului Peleș

Am ajuns la Concursul de Eleganță Sinaia 2019 și am fost întâmpinați de un val de oameni. Pot spune că am auzit mai multe glasuri care nu vorbeau limba română decât glasurile patriei. Dar asta nu-i un lucru rău.

Odată ce am pășit printre automobilele prezente am simțit cum am deschis o poartă imaginară spre trecut. Probabil că am asimilat diferit informațiile primite, am văzut cu alți ochi Castelul Peleș și am parcurs o poveste frumoasă timp de câteva ore.

De data aceasta nu am să vă vorbesc despre fiecare automobil în parte, ci am să mă las ghidată de emoții. Și nu pentru că nu am mai scris despre auto de aproape un an, ci pentru că Concursul de Eleganță Sinaia 2019 a însemnat mai mult decât o expoziție de automobile… a fost un soi de poveste vie așezată într-un spațiu de poveste.

Nu ai cum să nu-ți întorci privirea când Porsche spune o poveste

Cărarea către Castelul Peleș a fost în permanență presărată cu mașini care parcă spuneau povești atunci când le priveai. Nu trebuie să termini o facultate de inginerie auto sau să fii mecanic ca să poți asculta ce aveau de spus mașinile prezente acolo.

Pentru că vorbeau cu ajutorul liniilor de construcție, cu ajutorul caroseriilor impecabile, dar și cu ajutorul detaliilor de design care atrăgeau atenția oricât ar fi fost de mici. Până și un bord bine construit vorbea destul de tare dincolo de geamurile automobilului.

Am remarcat curiozitatea oamenilor și entuziasmul cu care priveau și vorbeau despre mașini.

Am remarcat copii care se uitau cu ochii mari și cu un zâmbet întins pe față, arătând cu degetele mici către mașinile prezente.

Două povești despre eleganță

Am remarcat cupluri trecute de 60 de ani care se țineau de mână și admirau în liniște fiecare automobil, apoi împărtășeau opiniile despre culori, design sau detalii tehnice.

De ce Peleș?

Ptobabil că dacă ai fi expus aceste automobile fabuloase în altă parte, toată această poveste nu s-ar mai fi construit.

Castelul Peleș a avut un impact foarte mare asupra expoziției și, prin postura sa impunătoare și în același timp elegantă, pentru câteva ore te detașai complet de arhitectura urbană, de senzația fast-forward și de ideea de dezordine și agitație urbană.

Pentru câteva ore trăiai odată cu automobilele expuse. Pentru câteva ore simțeai un aer fin de eleganță, iar inima-ți pompa sânge albastru.

Castelul Peleș

Te mișcai important de parcă purtai o trenă și o coroană pe cap, simțeai nevoia să dezbați ceea ce vezi, chiar dacă în tot acest peisaj device-urile anului 2019 erau prezente: de la fel de fel de aparate foto la telefoanele mobile.

Partea interesantă este că oamenii utilizau telefoanele mobile doar pentru poze. În cele câteva ore petrecute la Concursul de Eleganță Sinaia 2019 nu am remarcat prea mulți oameni care să checkuiască Facebook-ul sau Instagram, ci doar să facă poze. Pentru că era impresionantă imaginea oferită de organizatori.

După ce am admirat automobilele, după ce am prins o bucățică din prezentarea făcută de Alexandru Seremet (PR pentru BMW România) și ne-am plimbat pentru câteva poze, automobilele au pornit spre oraș.

Final de show auto

Suntele motoarelor ce au fost până atunci tăcute au început acum să vorbească tare despre ce pot. Poveștile au răsărit de sub capota fiecărui automobil și au continuat să vorbească oamenilor mergând elegante într-un șir fastuos.

Imediat ce utlima mașină a dispărut din focusul meu, starea inițială nu m-a părăsit. Altfel spus, nu a plecat odată cu automobilele. M-am surprins ușor entuziasmată, curioasă și în elementul meu.

Trăirile mele înainte și după Concursul de Eleganță Sinaia 2019

A fost primul contact cu lumea auto după aproape un an. Deși pasionată de mașini, am pornit cu o oarecare strângere de inimă la Sinaia. Mă gândeam că entuziasmul nu ar mai fi atât de mare, că pasiunea s-a mai diminuat sau alte frici de genul acesta.

Dar iată-mă acum scriind acest articol – primul de pe blogul acesta – despre trăirile mele de la Sinaia. Concursul de Eleganță Sinaia 2020 mă va avea sigur acolo… îmi doresc doar să nu mai petrec 5 ore pe drum :)) dacă se poate…

Alte imagini de la Concursul de Eleganță Sinaia 2019 găsiți la mine în Instagram.

%d bloggers like this: