Bugatti Chiron Zebra 1 of 1 sau cum să transformi fierul în artă

Bugatti și-a clădit imaginea pe temelia solidă a concursurilor de viteză. Competițiile Grand Prix Motor Racing erau câștigate frecvent de modelele mărcii, Marele Premiu al Statului Monaco ajungând cu ușurință în brațele brandului Bugatti. Însă momentul în care Bugatti a fost pus pe harta automobilelor de viteză a fost victoria dublă de la Le Mans, unde marca auto a punctat cursa de anduranță de 24 de ore.

Întorcându-ne în zilele noastre, pare că Bugatti nu mai are nimic nou de spus, pasionații de automobile fiind obișnuiți cu numărul de cai putere pe care îl oferă fioroasele mărcii ori de câte ori au ocazia.

Văzând liniște la orizont, Bugatti a decis că este momentul prielnic pentru un boom de imagine, așa că a construit modelul Bugatti Chiron Zebra 1 of 1 pentru că… pentru că poate.

Trebuie să recunoaștem că ne aflăm într-un moment în care constructorii de automobile au depășit argumentul financiar al construcției de mașini, mergând ușor pe linia senzaționalului, gândind „noutăți” care să eclipseze privirile iubitorilor de patru roți.

Ce înseamnă Bugatti Chiron Zebra 1 of 1?

Înseamnă artă. Crezul meu despre automobile este unul simplu: dincolo de fier există suflet, iar dincolo de suflet există artă. Așadar, aruncând o privire noului model construit de Bugatti, mi-am spus că în spatele acestuia stă o minte genială și învăluită în creativitate.

Bugatti Chiron Zebra 1 of 1 este derivat al modelului Bugatti Chiron Sport care a fost prezentat, în premieră, la Geneva Motor Show 2018. Mai târziu, modelul a fost prezentat și la Salonul Auto de la New York, spre deliciul fanilor care pofteau la o a doua întâlnire cu hypercarul nărăvaș.

bugatti-chiron-zebra-1-of-1
Sursă foto: www.thesupercarblog.com

Câți cai putere dezvoltă motorul fiarei?

Așadar, vorbim de fapt despre un Bugatti Chiron Sport cu un motor de 8.0 litri, care poartă numai 16 cilindri (un W16 de poveste) și 4 turbochargere. Cred că 1500 CP sunt suficienți pentru orice pasionat de automobile (dacă vrei mai mult, am putea merge împreună la terapie).

Și știi ce este cel mai interesant la el? Greutatea construcției scade cu 18.14 kilograme datorită elementelor din fibră de carbon (un Chiron standard este mai pufos), material care îi permite un grad mai ridicat de stabilitate.

De ce combinația dintre cele două?

Pentru că mâinile dibace care construiesc automobile mai au nevoie și de distracție. Din distracție și pasiune s-a născut Bugatti Chiron Zebra 1 of 1, care se remarcă prin nuanța de albastru luminos, brăzdat de dungi gri-negricioase ca de zebră (de unde și numele).

Schema cromatică este similară cu a modelului Bugatti Veyron Super Sport „Le Saphir Bleu”, prin urmare am putea spune că Chiron Zebra este mai mult un mix de idei sau o formă de „metis” a industriei auto.

Griul praf de pușcă este pictat cu atenție, în dungi deloc fine, pe albastrul-turcoaz care ar putea să ne inducă falsa stare de liniște și relaxare. Mă îndoiesc că am putea avea liniște într-o construcție capabilă de 1500 de cai putere, dar poate cu puțin efort și ceva calmante… 🙂

Sursă foto: bugatti.com

Cât costă Bugatti Chiron Zebra 1 of 1?

Dacă ești pregătit să scoți din buzunar 3 milioane de dolari pentru versiunea standard Bugatti Chiron, probabil că îți imaginezi că un Chiron Sport sau un Chiron Zebra costă ceva mai mult.

Chiar așa… vrei să cumperi un Chiron Zebra? Dacă da, anunță-mă, te rog, când apare sub formă de LEGO. Probabil și pentru versiunea aceasta ai nevoie de rate la bancă. Până apare pe piață un Zebra LEGO, poți să te distrezi cu Chiron.

De ce artă?

Arta, în general, este subiectivă. Nu toți reușim să înțelegem mesajul transmis de artist. De cele mai multe ori ne apropiem de tema principală a unei opere de artă, dar nu atingem sămânța de la care a pornit întreaga creație.

Arta în acest Bugatti Chiron Zebra 1 of 1 constă în pachetul complet oferit de automobil: infățișarea nobilă, dar în același timp agresivă, mișcată de un motor elegant care produce cel mai vulgar, dar apetisant, sunet.

Dacă vrei să citești despre o altă nebunie din industria auto, află ce pregătesc cei de la Aston Martin pentru pasionații de motociclete.

%d bloggers like this: