AMB 001 sau cum să te joci de-a mobra chiar dacă ești Aston Martin

Pentru că vremea nu mai ține cu noi, cel puțin în ceea ce privește ora la care se lasă întunericul, iată-mă și pe mine tot mai devreme în fața laptopului. Dacă până acum preferam plimbările până aproape de ora 21, de data aceasta prefer să intru în casă la ore mai rezonabile. Cred că ați auzit asta des și din partea motocicliștilor, nu?

Ei bine, eu nu dețin motor, nici permis pentru cele două minunate roți, însă bărbatul cu care îmi împart viața este pe cale să fie șofer de motocicletă cu acte în regulă.

Și dacă tot vorbim despre motociclete și motocicliști, cum ar fi dacă v-aș spune că Aston Martin are ceva bun de tot care abia ateaptă să vadă viraje și curbe?

AMB 001 – monstrul pe 2 roți construit de Aston Martin

Aston Martin a construit până acum automobile cu înfățișare de doamne veritabile și suflet de amazoane.

Poate că simțeau nevoia de o schimbare sau pur și simplu le-a venit ideea din joacă, ori poate într-o ședință intensă de brainstorming, dar marca auto își dorește mai mult decât ce a oferit până acum, prin urmare a construit o motocicletă. 

Mobra luxoasă sau AMB 001 – numele oficial – este o bijuterie din fibră de carbon care cântărește 180 de kilograme și este pictată în nuanțele Aston Martin pe care le observăm adesea pe mașinile de circuit: Stirling Green și Lime Essence.

Sursa: www.autoexpress.co.uk

Care-i faza mai puțin bună cu AMB 001?

Nu am amintit de mașinile de circuit fără vreun motiv, ci pentru că acest vis frumos pe două roți are și o parte mai puțin bună (sau două, dacă mă întrebați): 

  • Motocicleta este track-only (sad news, I know);
  • Producția este limitată la 100 de exemplare. 

Prin urmare, vei cumpăra o motocicletă superbă, ediție limitată, pentru a o conduce doar pe circuit.

Nu-i chiar visul unui motociclist activ, dar pentru un pasionat de mobre, care se joacă cu nepoții în curtea din spate, ar putea fi cel mai frumos cadou. Mai ales dacă este și colecționar. 

Și cred cu tărie că piesa este destinată colecționarilor pentru că prețul acesteia se ridică la suma de 108.000 euro. Da, da, ați citit bine și nu am adăugat niciun zero în plus. 

AMB 001 va fi prezentată la Showul Moto de la Milano, show ce se va desfășura în perioada 7 – 10 noiembrie 2019. Pentru presă, porțile au fost deschise încă de pe data de 5 noiembrie. 

Pe scurt despre AMB 001, pe final

Așadar, Aston Martin prinde curaj și dă naștere unui monstru frumos pe două roți, de colecție, livrabil în doar 100 de exemplare și bun doar pentru circuit, la un preț de 108.000 euro, îmbrăcat într-o mantie din fibră de carbon.

Noapte bună, mobriști și vise plăcute! Prietenul meu sigur va avea după ce va citi articolul. Vise… plăcute sau nu, rămâne de văzut :))

Sursa: www.autoexpress.co.uk

Sursa Foto: www.autoexpress.co.uk